Teachers

Hanna

In 2011 heb ik een half jaar door India gereisd en is mijn liefde voor yoga ontstaan. Daar heb ik veel lessen gevolgd en verschillende yoga stijlen geproefd. Terug in Amsterdam is yoga een rode draad in mijn leven gebleven, er waren periodes dat ik 6 lessen in de week volgde en wat rustigere perioden. Yoga geeft me innerlijke rust, zelfvertrouwen en zorgt dat ik me heerlijk voel in mijn lichaam! Februari 2017 ben ik 5 weken terug gegaan naar India, Rishikesh, de stad waar de oorsprong van yoga ligt en heb ik een fantastische teacher training gevolgd. Daarna nog verschillende opleidingen in Nederland. Ik heb ontzettend veel zin om mijn liefde voor yoga met jou te delen in het Yogaschooltje!

 


Ynske

Yoga is al meer dan tien jaar onderdeel van mijn leven en zorgt ervoor dat ik sterker, flexibeler en evenwichtiger ben, zowel op als buiten de yogamat.
Ik ben mij er van bewust dat yoga een voortdurend leerproces is en ben mijn leraren dankbaar dat zij hun liefde voor en wijsheid van yoga met mij wilden delen.
Ik vind het prettig om mijn lessen op een creatieve manier in te vullen, er een krachtig en speels karakter aan toe te voegen, dit om je in staat te stellen je houdingen te verdiepen.
Ik probeer studenten te helpen om van hun leven te genieten door het lichaam te koesteren en geest en ziel te voeden door middel van yoga. Ik hoop dat je met hernieuwde energie, geestelijk gevoed en in balans van de mat of uit je stoel komt.

 


Jolanda

Mijn wortels liggen in de Japanse vechtkunst met judo en karate, samen met Chinese yoga (Qigong). Hierin vind ik met name de focustechnieken en complexe bewegingen fascinerend: kracht die voortkomt uit flow in energie. Je lijf is tot zo veel in staat! De bijzondere ademtechnieken in de martial arts en het ‘gewoonweg’ leren vertrouwen in overgave heeft me bovendien geholpen om zware periodes in mijn leven naar het positieve te keren. Graag wil ik deze intense leerervaring met je delen via de yoga: Yang en Yin yoga, Qigong.
Yoga staat voor mij vooral voor harmonie en (her)vinden van kalmte en rust, maar ook voor plezier in bewegen! Het verrast me iedere keer weer hoeveel positief verschil een yogales kan maken. Sinds 2011 geef ik les in oa. Yoga en Qigong. Met het doorgeven van ervaring in Yoga en Qigong wil ik jou graag inspireren tot het vinden van je eigen kracht, levenslust en tegelijkertijd ook je kwetsbaarheid. In mijn beleving gaan kracht en kwetsbaarheid hand in hand!


Isabelle


Kundalini yoga bracht me dichter bij mezelf in een wereld die steeds maar sneller gaat. Een ‘online’ wereld waarin we constant aan staan. Kundalini yoga geeft rust en kalmte om om te gaan met de uitdagingen van deze tijd, maar ook een flinke dosis energie en creativiteit om te ondernemen vanuit intuïtie. Vandaar dat ik met volle overtuiging de opleiding ben gaan doen. Ik werd niet alleen yoga teacher, maar ik nam ik meer tijd ‘offline’ voor acteren, schrijven en dansen: mijn hobbies die ik had laten verwateren.

Kundalini yoga is net even wat anders dan andere vormen van yoga. We focussen ons op lichaamshoudingen, maar ook op demhalingstechnieken en we gebruiken onze stem. At the end of the comfortzone, that’s where the magic happens! Ben je benieuwd? Dan raad ik je zeker aan om het eens te komen ervaren.

 

 

 


Ina

Na allerlei dansstijlen gedaan te hebben kwam ik met het reizen door Noord-Afrika in aanraking met het buikdansen. Ik was gelijk verkocht. De muziek en dans vond ik geweldig! Ik ben me in het buikdansen gaan verdiepen en lessen gaan volgen in binnen- en buitenland. Nu geef ik ca.12 jaar zelf lessen, workshops en optredens. Ook organiseer ik dansreizen. De techniek van de buikdans bevat veel zachte vrouwelijke bewegingen, het maakt je lichaam soepel en verstevigd je spieren. Het vermindert stress en is goed voor je zelfvertrouwen. Het is een dans voor alle vrouwen, van elke leeftijd en elk figuur.

 

 

 


Brinda

“Yoga gaat niet enkel om het fysieke aspect, ook de mentale en spirituele aspecten horen erbij. De ademhaling verbindt deze drie.”

Brinda ontdekte yoga in 2008, tijdens het werken in de modewereld van Los Angeles. Om de uitdagingen in haar leven het hoofd te bieden heeft ze zich sinds 2013 verdiept in yoga. Brinda voelt zich dankbaar voor haar internationale leven. Geboren in India, migreerde ze naar Singapore en reisde vervolgens naar Los Angeles om haar studie voort te zetten. Ze woont nu in Nederland met haar Nederlandse echtgenoot. Brinda volgde 500 uur Hatha Yoga docentenopleiding in India en is geregistreerd bij Yoga Alliance (RYT 500). Ze heeft een enorm verlangen om haar yoga ervaring met anderen te delen, om hen ook de voordelen te laten ervaren.


Linda

Al van jongs af aan was ik een dromer, een creatieveling die het soms moeilijk vond om haar gedachten te ordenen.
Een zoeker, een nieuwsgierige dame die op zoek ging naar wat het leven nu eigenlijk was, is en zal zijn.
Ik groeide op, werd (zo goed als )volwassen en na jarenlang als danseres werkzaam te zijn geweest zocht ik een manier om deze passie voor bewegen te kunnen uitdrukken in een bewegingsvorm die grenzeloos is.

Door mijn dansachtergrond en eeuwige zoektocht naar evenwicht kwam ik thuis in de wereld van yoga.
Hier kwamen alle elementen terug; balanceren, kracht, concentratie, ademhaling en zelfkennis.
Hier ontdekte ik een manier om je te verbinden met de wereld om je heen, verbinden van Lichaam en geest, verbinden van het ritme van alledag met de stilte in jezelf.

De adem is hierbij onlosmakelijk verbonden met je houdingen en je meditatie oefeningen.
Ademen is je levensenergie en vertelt je zoveel meer over je levensritme.
Een mooie ontdekkingsreis die de moeite waard is. Het heeft me geleerd om bewust te zijn en bewust te leven met een gezonde dosis humor. Het mooiste wat je kunt zijn is tenslotte jezelf!
Elke les is anders en elke vorm ook, ga op ontdekkingsreis en vind je eigen bestemming. Ik deel mijn ervaring graag met je.


Marianne

Voor mijn werk heb ik 8 jaar in Vietnam en 5 jaar in Bhutan gewoond. In Vietnam kwam ik in contact met de Martial Arts en in Bhutan ben ik begonnen met meditatie. Terug in Nederland werd in 2015 borstkanker bij mij geconstateerd. Na de reguliere behandeling (die met goed gevolg is afgelegd) kwam ik in contact met Zhineng Qigong. Bij deze helende vorm van Qigong wordt met energie gewerkt om de gezondheid van het lichaam te ondersteunen en te verbeteren. Het maken van de langzame meditatieve bewegingen met een rustige ademhaling en een geconcentreerde geest hebben mij geholpen om weer meer vertrouwen te krijgen in mijn lichaam, mezelf en in de wereld om me heen. Omdat ik dit zo’n mooie vorm van Qigong vind heb ik in 2017-2018 de jaaropleiding tot Zhineng Qigong docent bij Qing Bai met succes gevolgd. Zhineng Qigong maakt blij, en daarom zou ik deze vorm van Qigong graag willen delen via het Yogaschooltje!


Frans

In 1976 begon ik het Koreaanse zelfverdedigingskunst Taekwondo te beoefenen. Want na het zien van een demonstratie greep het mij vast. Na een aantal jaren behaalde ik mijn zwarte band, waarna een 2-jarige opleiding tot eraar Taekwondo volgde. In 1986 opende ik een eigen Taekwondo-school waar ik vele mensen met veel plezier getraind heb. Het mooie van Taekwondo is dat je bezig ben met de juiste ademhaling, je balans, de technische vaardigheid, het doorzettingsvermogen en het kunnen focussen waardoor je constant in het nu bent.

En laat Pilates ook al deze mooie elementen hebben.  Ik was natuurlijk gelijk zeer enthousiast en ben begin 2003 gestart met de opleiding. De beheersing over je spiercorset (powerhouse) is uniek. En je merkt al na een aantal trainingen hoe sterk je wordt en hoe fijn je lijf aanvoelt. Graag wil ik dit delen met jou.

Mijn andere passie is rennen, ik heb nu meer dan 100 marathons gelopen, waaronder ook ultramarathons.

Daarnaast geef ik sport- en ontspanningsmassages.


Iris

Al sinds ik klein ben heb ik interesse in yoga, samen met mijn zus stonden we verschillende asanas (de houdingen) al bladerend door een yogaboek uit te proberen.

In 2015 ben ik wekelijks bikram yoga gaan volgen. Ik vond het heerlijk om niet na te hoeven denken door het beoefenen van deze ‘extreme’ vorm van yoga. Na zo’n 2 jaar begon ik te beseffen wat yoga met het lichaam en de geest kan doen. Hier wilde ik me graag meer in verdiepen, zodoende heb ik in Goa, India een yoga teacher training 200hr gevolgd in ashtanga vinya

sa en vinyasa flow. Hier heb ik niet alleen heel veel geleerd over de asanas, maar heb ik geleerd dat yoga veel meer is dan dat. Ik geloof dat alle aspecten van yoga er aan bijdragen om een liefdevoller en evenwichtiger mens te worden. Dit zou ik graag met jullie delen. Het liefst geef ik Vinyasa flow lessen, de bewegingen worden geïnitieerd door de adem en vloeien in elkaar over. Met als terugkerend element een Vinyasa om weer op adem te komen en kracht op te doen.

 


Marjanne

Yoga heeft mij geleerd om rustiger te gaan leven. Om, na jaren van vooral heel druk zijn en druk
doen, ook te genieten van stilte en om meer tijd voor mezelf te maken. Ik merkte dat ik die aandacht en het luisteren naar mijn lichaam zelfs hard nodig had en besefte hoe waardevol dit eigenlijk is. Tijdens de Pralaya yoga opleiding bij Robert Boustany leerde ik wat een lichaam nodig heeft om goed te functioneren, hoe het sterker, soepeler en gezonder wordt. Om te kunnen bewegen zonder klachten. Om door middel van fysieke inspanning te ontspannen.
Met veel enthousiasme en passie wil ik mijn positieve ervaringen en kennis doorgeven. Het zijn basisprincipes voor een gezond leven!
Marjanne verzorgt de Pralaya en Aerial yoga lessen bij het Yogaschooltje.

 


Milo

In 2017 ben ik naar India gegaan na een burn-out, nieuwsgierig naar wat yoga mij kon brengen. Uiteindelijk heb ik een manier van leven gevonden waarbij ik een druk werk leven kon creëren (en onderhouden) uit de rust die yoga mij heeft gebracht. Het gaf mij rust in mijn leven als tegen gewicht voor al het actieve wat ik doe. Daaronder vallen ook kracht en vechtsporten. Mijn focus met yoga ligt dan ook bij kracht, balans, en ademhaling.  Mijn les, Hatha Yoga is een statische maar intense vorm van yoga, voornamelijk omdat je rust vindt

/zoekt in een houding in plaats van direct door gaan naar de volgende houding. Hier focussen we voornamelijk op kracht en balans met een knipoog naar controle van de ademhaling. Om daarna volledig te focussen op ademhaling met speciale oefeningen genaamd “Pranayama” en meditatie om het af te sluiten zodat je aan het einde van de les zowel bomvol energie zit en toch tot rust bent gekomen, zo kan je weer verder met de week.


Moshe


Yoga is where body-mind-soul meet. It is an experience that fulfills and guides me daily, in the present – whether I’m creating, studying, listening or practicing on the mat. Yoga allows me to open my heart and eyes to our common reality, and to live simply, joyfully. Each practice is a journey, an exploration, a miracle that brings me back into myself, fuels and refocuses that sense of presence.

I was introduced to yoga in 2005, and have since trained with multiple teachers in Hatha yoga, soft and dynamic Vinyasa flows, Iyengar and Ashtanga. For the past several years, I’ve been sharing yoga with students, combining those various disciplines into a class of cheerful flow with emphasize on breathing, core work, and alignment.

Join me in discovering yoga and get hooked!