Docenten

Caroline

Schaatsen en hardlopen waren sporten waar ik van kinds af aan vol voor ging en ontspanning in vond. Tot het rond mijn veertigste begon te keren en ik er energie aan verloor. In een vol leven met werk als programmamanager voor erfgoed en natuur, kinderen en veel sociale contacten ontbrak het me steeds meer aan innerlijke rust. Zo kwam ik in aanraking met yoga.

In eerste instantie Critical Alignement yoga waardoor mijn rug en nek weer ontspanden. Daarna Ashtanga yoga, een power yoga waar ik veel energie van kreeg en waardoor ik me steeds sterker en evenwichtiger voelde. Mijn teacher was een fantastische Indiase vrouw die me de grondbeginselen van deze meditatieve vorm van yoga heeft geleerd. Door haar werd ik aangezet om de 200 urige Ashtanga yoga opleiding bij Yogapoint in Utrecht te volgen. Tijdens deze opleiding heb ik veel moois geleerd over het achtvoudig pad, de anatomie, filosofie en ademhaling van en bij yoga.

De ervaring en bewustwording dat lichaam en geest samen gaan en door yoga sterker worden, wil ik in de lessen bij het yogaschooltje graag met jullie delen.

Lessen

Caroline - Yoga-Wageningen-Yogaschooltje_caroline_square

Christina

Christina - Yoga-Wageningen-Yogaschooltje_Christina_01_vierkant

Van kinds af aan heb ik geleerd dat ik op mezelf kan rekenen en dat mijn helende (Reiki) handen altijd bij me zijn. Dat heeft mijn leven sterk beïnvloed. Later ging ik na drukke fases in mijn leven op zoek naar periodes van rust. Ik maakte een 750 km lange pelgrimstocht door Zuid-Frankrijk en volgde een yogadocentenopleiding in India.

Yoga brengt mij helemaal bij mezelf en ik vind een oase van stilte in de snelheid van het dagelijks leven. Ik moedig mensen aan om tijd voor zichzelf te nemen en naar hun innerlijke stem te luisteren. Yoga helpt ons om de oplossingen te horen die ons hart al kent. Zeker nu ik moeder ben geworden, besef ik dat ik eerst goed voor mezelf moet zorgen voordat ik er echt voor anderen kan zijn. Yoga is zelfliefde in actie en dus liefde voor de hele wereld.

Dienke

Vanaf mijn eerste kennismaking met yoga heeft het me bijgestaan en ben ik gegroeid met mijn yoga. Ik ben intensief yoga gaan doen toen ik in 2016 een half jaar in Indonesië woonde en werkte aan de rand van Jakarta, in yoga (her) vond ik mijn rust, mijn balans en daarmee ook mijn kracht. Sinds die tijd heb ik verschillende stijlen ontdekt en combineer ik graag yoga met andere vormen van beweging zoals dans, acrobatiek en aerial silk. Mijn liefde voor yoga heb ik bekroond door in het voorjaar van 2018 naar India te gaan voor een opleiding in verschillende yoga stijlen waaronder aerial yoga. Ik heb me tijdens de opleiding toegespitst op aerial. In mijn lessen probeer ik de oorsprong van yoga te respecteren, ik zie het als een manier om het lichaam en de geest gezamenlijk tot rust te laten komen. Naast deze spirituele kant van yoga laat de aerial stijl het toe om onze kinderlijke speelsheid weer naar boven te laten komen.

docenten - yoga-wageningen-docent-dienke_vierkant

Frans

Frans - Yoga-Wageningen-Yogaschooltje_DSC02826-2

In 1976 begon ik het Koreaanse zelfverdedigingskunst Taekwondo te beoefenen. Want na het zien van een demonstratie greep het mij vast. Na een aantal jaren behaalde ik mijn zwarte band, waarna een 2-jarige opleiding tot eraar Taekwondo volgde. In 1986 opende ik een eigen Taekwondo-school waar ik vele mensen met veel plezier getraind heb. Het mooie van Taekwondo is dat je bezig ben met de juiste ademhaling, je balans, de technische vaardigheid, het doorzettingsvermogen en het kunnen focussen waardoor je constant in het nu bent.

En laat Pilates ook al deze mooie elementen hebben. Ik was natuurlijk gelijk zeer enthousiast en ben begin 2003 gestart met de opleiding. De beheersing over je spiercorset (powerhouse) is uniek. En je merkt al na een aantal trainingen hoe sterk je wordt en hoe fijn je lijf aanvoelt. Graag wil ik dit delen met jou.

Mijn andere passie is rennen, ik heb nu meer dan 100 marathons gelopen, waaronder ook ultramarathons. Daarnaast geef ik sport- en ontspanningsmassages.

Hanna

In 2011 heb ik een half jaar door India gereisd en is mijn liefde voor yoga ontstaan. Daar heb ik veel lessen gevolgd en verschillende yoga stijlen geproefd. Terug in Amsterdam is yoga een rode draad in mijn leven gebleven, er waren periodes dat ik 6 lessen in de week volgde en wat rustigere perioden. Yoga geeft me innerlijke rust, zelfvertrouwen en zorgt dat ik me heerlijk voel in mijn lichaam! Februari 2017 ben ik 5 weken terug gegaan naar India, Rishikesh, de stad waar de oorsprong van yoga ligt en heb ik een fantastische teacher training gevolgd. Daarna nog verschillende opleidingen in Nederland. Ik heb ontzettend veel zin om mijn liefde voor yoga met jou te delen in het Yogaschooltje!

Hanna - Yoga-Wageningen-Yogaschooltje_DSC02279

Linda

Linda - Yoga-Wageningen-Yogaschooltje_DSC02290

Al van jongs af aan was ik een dromer, een creatieveling die het soms moeilijk vond om haar gedachten te ordenen.
Een zoeker, een nieuwsgierige dame die op zoek ging naar wat het leven nu eigenlijk was, is en zal zijn.
Ik groeide op, werd (zo goed als )volwassen en na jarenlang als danseres werkzaam te zijn geweest zocht ik een manier om deze passie voor bewegen te kunnen uitdrukken in een bewegingsvorm die grenzeloos is.

Door mijn dansachtergrond en eeuwige zoektocht naar evenwicht kwam ik thuis in de wereld van yoga.
Hier kwamen alle elementen terug; balanceren, kracht, concentratie, ademhaling en zelfkennis.
Hier ontdekte ik een manier om je te verbinden met de wereld om je heen, verbinden van Lichaam en geest, verbinden van het ritme van alledag met de stilte in jezelf.

De adem is hierbij onlosmakelijk verbonden met je houdingen en je meditatie oefeningen.
Ademen is je levensenergie en vertelt je zoveel meer over je levensritme.
Een mooie ontdekkingsreis die de moeite waard is. Het heeft me geleerd om bewust te zijn en bewust te leven met een gezonde dosis humor. Het mooiste wat je kunt zijn is tenslotte jezelf!
Elke les is anders en elke vorm ook, ga op ontdekkingsreis en vind je eigen bestemming. Ik deel mijn ervaring graag met je.

Marianne

Voor mijn werk heb ik 8 jaar in Vietnam en 5 jaar in Bhutan gewoond. In Vietnam kwam ik in contact met de Martial Arts en in Bhutan ben ik begonnen met meditatie. Terug in Nederland werd in 2015 borstkanker bij mij geconstateerd. Na de reguliere behandeling (die met goed gevolg is afgelegd) kwam ik in contact met Zhineng Qigong. Bij deze helende vorm van Qigong wordt met energie gewerkt om de gezondheid van het lichaam te ondersteunen en te verbeteren. Het maken van de langzame meditatieve bewegingen met een rustige ademhaling en een geconcentreerde geest hebben mij geholpen om weer meer vertrouwen te krijgen in mijn lichaam, mezelf en in de wereld om me heen. Omdat ik dit zo’n mooie vorm van Qigong vind heb ik in 2017-2018 de jaaropleiding tot Zhineng Qigong docent bij Qing Bai met succes gevolgd. Zhineng Qigong maakt blij, en daarom zou ik deze vorm van Qigong graag willen delen via het Yogaschooltje!

Lessen

Marianne - Yoga-Wageningen-Yogaschooltje_DSC02777-2

Marjanne

Marjanne - Yoga-Wageningen-Yogaschooltje_DSC02387

Yoga heeft mij geleerd om rustiger te gaan leven. Om, na jaren van vooral heel druk zijn en druk doen, ook te genieten van stilte en om meer tijd voor mezelf te maken. Ik merkte dat ik die aandacht en het luisteren naar mijn lichaam zelfs hard nodig had en besefte hoe waardevol dit eigenlijk is. Tijdens de Pralaya yoga opleiding bij Robert Boustany leerde ik wat een lichaam nodig heeft om goed te functioneren, hoe het sterker, soepeler en gezonder wordt. Om te kunnen bewegen zonder klachten. Om door middel van fysieke inspanning te ontspannen.
Met veel enthousiasme en passie wil ik mijn positieve ervaringen en kennis doorgeven. Het zijn basisprincipes voor een gezond leven!

Niranjana

Hey there! My name is Niranjana and I will be teaching classical Ashtanga Yoga at Het Yogaschooltje. I am originally from India and have been practicing yoga for 11 years and teaching it for 3 years. For me, yoga is a way of life and a means to connect the mind, the body and the breath to live in harmony and meaningfully. I want to inculcate the practice I was brought up with through a primary series Ashtanga flow both intense and relaxing. I hope my classes provide a good escape and help you connect with yourself more! Look forward to teaching you all :). Xoxo Ninja

Lessen

Niranjana - Niranjana_square

Rahul

Rahul - Yoga-Wageningen-Yogaschooltje_Rahul_01_vierkant

Hello everyone, my name is Rahul. I have been practicing and loving yoga since 5 years. I am an Indian/Italian, hail form the Shivananda school and teach Hatha Yoga in its holistic and traditional form, preserving the originality of the ancient practice. In my class, exercises are a balance of reaching your limits and relaxing adequately, along with an important focus on breathing exercises. I also like to talk a bit on the philosophy to understand what we are really doing. Come to het Yogaschooltje and together we can go on this journey that is yoga!

Selle

Yoga gaat over de verbinding met en het vertrouwen in je lichaam. Al jaren is yoga mijn spiegel, mijn sport, mijn werk en mijn ontspanning. Moeilijk om te zeggen wie ik zou zijn als ik niet ooit aan yoga was begonnen. Maar het heeft me geholpen om mijn lichaam gezond te houden, me geleerd om naar mezelf te kijken, het heeft me zachter gemaakt, en uiteindelijk opener.

Een yogales geeft je de mogelijkheid om even uit je dagelijkse leven te stappen, en op een diep niveau te ontspannen. Maar ik geloof dat yoga meer kan zijn dan dat. Dat het ook een moment is waarop je naar jezelf kan kijken en bewust kan worden van de patronen die leiden tot de opbouw van spanning. Naast dat Critical Alignment veel tools geeft om echt tot de diepere lagen van spanning in je lijf door te dringen, probeer ik in elke les ook naar deze spiegeling te zoeken op het metafysische vlak.

Yoga blijft een eeuwige zoektocht, en ik hoop dat ik door zelf nieuwsgierig en in ontwikkeling te blijven, je uitnodig om dat ook te doen.

Selle - Selle_headshot-300x300

Suzanne

Suzanne - Yoga-Wageningen-Yogaschooltje_suzanne_square

Weer moeiteloos bewegen kunnen bewegen is mijn missie. Ik merkte op dat we als moderne mens gefocust zijn op doelgericht werken en resultaten behalen. We vergeten ondertussen goed te zorgen voor dat unieke lijf dat ons dag in dag uit van A naar B brengt. Wanneer we niet langer spanning opbouwen, maar kunnen gaan leven vanuit ontspanning, kunnen we ons leven vormgeven zoals we dat graag zouden zien, zonder enige belemmeringen.

Suzanne creëert in haar lessen een open, veilige ruimte. Zij brengt je terug naar het ervaren van het lichaam op een vriendelijke manier en helpt om de balans te herstellen tussen lichaam en geest. Haar beeldende manier van spreken neemt je mee op een reis, waarin je het zelfonderzoek aan durft te gaan vanuit het voelen in plaatst van het denken. Ze stopt niet bij het bovenste laagje, maar gaat graag de diepte in. Zo wordt je je bewust van fysieke spanningspatronen en ziet hoe deze in relatie staan tot mentale spanningspatronen. Suzanne heeft al meer dan 10 jaar ervaring met Critical Alignment en geeft al 4 jaar les.

Teresa

My name is Teresa and I am a certified Yoga and Acroyoga teacher. I was born and raised in Italy in a traditional Chinese family. While growing up, I have always been exposed to two different cultures, which contributed to shape my cultural identity and genuine curiosity towards different ones.

This openness brought me to first encounter yoga in high school where I felt an deep connection to this discipline. I knew the first seed of my yoga journey was sown, but only later I started cultivating this practice. I remember approaching yoga with a "monkey” mindset (🙈) as I was looking for a physical practice. At first, being reluctant to investigate my thoughts and own Self, I avoided meditations and pranayama exercises. However, the more I practiced yoga the more I realized being drawn also to other aspects of the practice seeking for inner stillness. Indeed, what caught and kept me to this practice (and still does!) is the connection between body and mind.

My classes are a creative mix of play, challenge and relaxatio. I like to structure them in a way that I can give the opportunity to my students to explore their bodies combining different movement disciplines (yoga, conditioning, dance, prehab, taichi) to release energy, work on strength and balance, and to relax at the end. I focus on providing a safe space where to practice for energizing and grounding moments to connect with yourself and the others.

Teresa - Yoga-Wageningen-Yogaschooltje_Teresa_01_vierkant

Wiebke

Wiebke - Yoga-Wageningen-Yogaschooltje_01_vierkant

Hello, I am Wiebke from Germany and I will be teaching at Het Yogaschooltje. I have been doing Yoga for 4 years now and starting teaching in Switzerland, where I worked the last year. I like both the spiritual and the physical aspect of Yoga, as an energetic person I love to move and sweat, which then gives me the space and quiet to be more attentive to myself and my mind.

It is a great way to feel yourself and how subtle changes in your position might already have a great effect on both your body and mind. And this is what I try to teach in my classes, a mixture of movements, holds and relaxation, which will hopefully leave you feel both strong and tranquil. Teaching has been a great experience so far and I look forward to continue this journey here with you.

Brinda

INSTRUCTIE RIJ AANPASSEN: - Klik met de rechtermuisknop op de instellingen van de rij (sleutel icoon) en kies voor rij aanpassen - Ga onder Widget-stijlen (menu rechts) naar de Widget Class - Verander de tekst onder Row class van: mcr-docenten naar mcr-hide - WIl je de docent weer toevoegen, verander de tekst dan weer terug naar mcr-docenten en plaats de rij op de goede plek

- NAAM DOCENT -

Iris

Iris - Yoga-Wageningen-Yogaschooltje_DSC02491

Al sinds ik klein ben heb ik interesse in yoga, samen met mijn zus stonden we verschillende asanas (de houdingen) al bladerend door een yogaboek uit te proberen.

In 2015 ben ik wekelijks bikram yoga gaan volgen. Ik vond het heerlijk om niet na te hoeven denken door het beoefenen van deze ‘extreme’ vorm van yoga. Na zo’n 2 jaar begon ik te beseffen wat yoga met het lichaam en de geest kan doen. Hier wilde ik me graag meer in verdiepen, zodoende heb ik in Goa, India een yoga teacher training 200hr gevolgd in ashtanga vinyasa en vinyasa flow. Hier heb ik niet alleen heel veel geleerd over de asanas, maar heb ik geleerd dat yoga veel meer is dan dat. Ik geloof dat alle aspecten van yoga er aan bijdragen om een liefdevoller en evenwichtiger mens te worden. Dit zou ik graag met jullie delen. Het liefst geef ik Vinyasa flow lessen, de bewegingen worden geïnitieerd door de adem en vloeien in elkaar over. Met als terugkerend element een Vinyasa om weer op adem te komen en kracht op te doen.

Milena

Milena - Yoga-Wageningen-Yogaschooltje_Milena_01_vierkant

Hi Everyone! I am Milena, a girl following her free spirit to live a full-filled life with kindness, happiness and love. Born in Switzerland and raised overseas in Asia & Australia, my passion has always been bringing different people together, sharing stories, energies and joy with each other and giving everyone the space to be completely themselves.

Yoga came into my life from an early age on and became a part of me. I loved ballet, music and the feeling you get when through movement you found a way to your inner self. A few years back I got the chance to spend one month in a little village in the middle of Sri Lanka and got to know yoga from a different perspective, leading to me getting my Yoga Teacher training certificate in Yin Yoga. It made me realise that we are given the opportunity to learn everyday from people, experiences and surroundings and we shall cherish this very much.

To me yoga means creating a connection between our body, our mind, our breath and our spirit. It is about creating a beautiful relationship to yourself, allowing you to feel Awareness, Gratitude, joy, forgiveness and love. All this and much more I am very excited to share and experience with you during my practice! It is a space for you to enjoy yourself, cherish yourself and feel complete lightness. I hope to see you soon,

Sabrina

Vrolijk, spontaan actief.. altijd te vinden in lichamelijke activiteiten.. karate, kungfu, dans,capoeira.. ben ik steeds mee de reis naar binnen gaan maken en helingswerk gaan doen. (Reiki, White time, magnifiek healing, sjamanisme). Verbinding met de natuur, jezelf...

Werelden die "een" worden op verschillende niveaus. In mijn werk als yoga docent, wat eerst veel gericht was op asena's (uiterlijk bewegen), wil ik graag "innerlijk bewegen" er aan toevoegen. Zijn jullie er klaar voor???

Lessen

docenten - Docent_Buddha_logo_female_square_640x640