Docenten

Brinda

“Yoga gaat niet enkel om het fysieke aspect, ook de mentale en spirituele aspecten horen erbij. De ademhaling verbindt deze drie.”

Brinda ontdekte yoga in 2008, tijdens het werken in de modewereld van Los Angeles. Om de uitdagingen in haar leven het hoofd te bieden heeft ze zich sinds 2013 verdiept in yoga. Brinda voelt zich dankbaar voor haar internationale leven. Geboren in India, migreerde ze naar Singapore en reisde vervolgens naar Los Angeles om haar studie voort te zetten. Ze woont nu in Nederland met haar Nederlandse echtgenoot. Brinda volgde 500 uur Hatha Yoga docentenopleiding in India en is geregistreerd bij Yoga Alliance (RYT 500). Ze heeft een enorm verlangen om haar yoga ervaring met anderen te delen, om hen ook de voordelen te laten ervaren.

docenten - yoga-wageningen-docent-brinda-vierkant.jpg

Caroline

Caroline - Yoga-Wageningen-Yogaschooltje_caroline_square

Schaatsen en hardlopen waren sporten waar ik van kinds af aan vol voor ging en ontspanning in vond. Tot het rond mijn veertigste begon te keren en ik er energie aan verloor. In een vol leven met werk als programmamanager voor erfgoed en natuur, kinderen en veel sociale contacten ontbrak het me steeds meer aan innerlijke rust. Zo kwam ik in aanraking met yoga.

In eerste instantie Critical Alignement yoga waardoor mijn rug en nek weer ontspanden. Daarna Ashtanga yoga, een power yoga waar ik veel energie van kreeg en waardoor ik me steeds sterker en evenwichtiger voelde. Mijn teacher was een fantastische Indiase vrouw die me de grondbeginselen van deze meditatieve vorm van yoga heeft geleerd. Door haar werd ik aangezet om de 200 urige Ashtanga yoga opleiding bij Yogapoint in Utrecht te volgen. Tijdens deze opleiding heb ik veel moois geleerd over het achtvoudig pad, de anatomie, filosofie en ademhaling van en bij yoga.

De ervaring en bewustwording dat lichaam en geest samen gaan en door yoga sterker worden, wil ik in de lessen bij het yogaschooltje graag met jullie delen.

Lessen

Christina

Beschrijving komt binnenkort!

docenten - Docent_Buddha_logo_female_square_640x640

Dienke

docenten - yoga-wageningen-docent-dienke_vierkant

Vanaf mijn eerste kennismaking met yoga heeft het me bijgestaan en ben ik gegroeid met mijn yoga. Ik ben intensief yoga gaan doen toen ik in 2016 een half jaar in Indonesië woonde en werkte aan de rand van Jakarta, in yoga (her) vond ik mijn rust, mijn balans en daarmee ook mijn kracht. Sinds die tijd heb ik verschillende stijlen ontdekt en combineer ik graag yoga met andere vormen van beweging zoals dans, acrobatiek en aerial silk. Mijn liefde voor yoga heb ik bekroond door in het voorjaar van 2018 naar India te gaan voor een opleiding in verschillende yoga stijlen waaronder aerial yoga. Ik heb me tijdens de opleiding toegespitst op aerial. In mijn lessen probeer ik de oorsprong van yoga te respecteren, ik zie het als een manier om het lichaam en de geest gezamenlijk tot rust te laten komen. Naast deze spirituele kant van yoga laat de aerial stijl het toe om onze kinderlijke speelsheid weer naar boven te laten komen.

Frans

In 1976 begon ik het Koreaanse zelfverdedigingskunst Taekwondo te beoefenen. Want na het zien van een demonstratie greep het mij vast. Na een aantal jaren behaalde ik mijn zwarte band, waarna een 2-jarige opleiding tot eraar Taekwondo volgde. In 1986 opende ik een eigen Taekwondo-school waar ik vele mensen met veel plezier getraind heb. Het mooie van Taekwondo is dat je bezig ben met de juiste ademhaling, je balans, de technische vaardigheid, het doorzettingsvermogen en het kunnen focussen waardoor je constant in het nu bent.

En laat Pilates ook al deze mooie elementen hebben. Ik was natuurlijk gelijk zeer enthousiast en ben begin 2003 gestart met de opleiding. De beheersing over je spiercorset (powerhouse) is uniek. En je merkt al na een aantal trainingen hoe sterk je wordt en hoe fijn je lijf aanvoelt. Graag wil ik dit delen met jou.

Mijn andere passie is rennen, ik heb nu meer dan 100 marathons gelopen, waaronder ook ultramarathons. Daarnaast geef ik sport- en ontspanningsmassages.

Frans - Yoga-Wageningen-Yogaschooltje_DSC02826-2

Hanna

Hanna - Yoga-Wageningen-Yogaschooltje_DSC02279

In 2011 heb ik een half jaar door India gereisd en is mijn liefde voor yoga ontstaan. Daar heb ik veel lessen gevolgd en verschillende yoga stijlen geproefd. Terug in Amsterdam is yoga een rode draad in mijn leven gebleven, er waren periodes dat ik 6 lessen in de week volgde en wat rustigere perioden. Yoga geeft me innerlijke rust, zelfvertrouwen en zorgt dat ik me heerlijk voel in mijn lichaam! Februari 2017 ben ik 5 weken terug gegaan naar India, Rishikesh, de stad waar de oorsprong van yoga ligt en heb ik een fantastische teacher training gevolgd. Daarna nog verschillende opleidingen in Nederland. Ik heb ontzettend veel zin om mijn liefde voor yoga met jou te delen in het Yogaschooltje!

Iris

Al sinds ik klein ben heb ik interesse in yoga, samen met mijn zus stonden we verschillende asanas (de houdingen) al bladerend door een yogaboek uit te proberen.

In 2015 ben ik wekelijks bikram yoga gaan volgen. Ik vond het heerlijk om niet na te hoeven denken door het beoefenen van deze ‘extreme’ vorm van yoga. Na zo’n 2 jaar begon ik te beseffen wat yoga met het lichaam en de geest kan doen. Hier wilde ik me graag meer in verdiepen, zodoende heb ik in Goa, India een yoga teacher training 200hr gevolgd in ashtanga vinyasa en vinyasa flow. Hier heb ik niet alleen heel veel geleerd over de asanas, maar heb ik geleerd dat yoga veel meer is dan dat. Ik geloof dat alle aspecten van yoga er aan bijdragen om een liefdevoller en evenwichtiger mens te worden. Dit zou ik graag met jullie delen. Het liefst geef ik Vinyasa flow lessen, de bewegingen worden geïnitieerd door de adem en vloeien in elkaar over. Met als terugkerend element een Vinyasa om weer op adem te komen en kracht op te doen.

Iris - Yoga-Wageningen-Yogaschooltje_DSC02491

Jolanda

Jolanda - Yoga-Wageningen-Yogaschooltje_DSC02893

Mijn wortels liggen in de Japanse vechtkunst met judo en karate, samen met Chinese yoga (Qigong). Hierin vind ik met name de focustechnieken en complexe bewegingen fascinerend: kracht die voortkomt uit flow in energie. Je lijf is tot zo veel in staat! De bijzondere ademtechnieken in de martial arts en het ‘gewoonweg’ leren vertrouwen in overgave heeft me bovendien geholpen om zware periodes in mijn leven naar het positieve te keren. Graag wil ik deze intense leerervaring met je delen via de yoga: Yang en Yin yoga, Qigong.
Yoga staat voor mij vooral voor harmonie en (her)vinden van kalmte en rust, maar ook voor plezier in bewegen! Het verrast me iedere keer weer hoeveel positief verschil een yogales kan maken. Sinds 2011 geef ik les in oa. Yoga en Qigong. Met het doorgeven van ervaring in Yoga en Qigong wil ik jou graag inspireren tot het vinden van je eigen kracht, levenslust en tegelijkertijd ook je kwetsbaarheid. In mijn beleving gaan kracht en kwetsbaarheid hand in hand!

Linda

Al van jongs af aan was ik een dromer, een creatieveling die het soms moeilijk vond om haar gedachten te ordenen.
Een zoeker, een nieuwsgierige dame die op zoek ging naar wat het leven nu eigenlijk was, is en zal zijn.
Ik groeide op, werd (zo goed als )volwassen en na jarenlang als danseres werkzaam te zijn geweest zocht ik een manier om deze passie voor bewegen te kunnen uitdrukken in een bewegingsvorm die grenzeloos is.

Door mijn dansachtergrond en eeuwige zoektocht naar evenwicht kwam ik thuis in de wereld van yoga.
Hier kwamen alle elementen terug; balanceren, kracht, concentratie, ademhaling en zelfkennis.
Hier ontdekte ik een manier om je te verbinden met de wereld om je heen, verbinden van Lichaam en geest, verbinden van het ritme van alledag met de stilte in jezelf.

De adem is hierbij onlosmakelijk verbonden met je houdingen en je meditatie oefeningen.
Ademen is je levensenergie en vertelt je zoveel meer over je levensritme.
Een mooie ontdekkingsreis die de moeite waard is. Het heeft me geleerd om bewust te zijn en bewust te leven met een gezonde dosis humor. Het mooiste wat je kunt zijn is tenslotte jezelf!
Elke les is anders en elke vorm ook, ga op ontdekkingsreis en vind je eigen bestemming. Ik deel mijn ervaring graag met je.

Linda - Yoga-Wageningen-Yogaschooltje_DSC02290

Marianne

Marianne - Yoga-Wageningen-Yogaschooltje_DSC02777-2

Voor mijn werk heb ik 8 jaar in Vietnam en 5 jaar in Bhutan gewoond. In Vietnam kwam ik in contact met de Martial Arts en in Bhutan ben ik begonnen met meditatie. Terug in Nederland werd in 2015 borstkanker bij mij geconstateerd. Na de reguliere behandeling (die met goed gevolg is afgelegd) kwam ik in contact met Zhineng Qigong. Bij deze helende vorm van Qigong wordt met energie gewerkt om de gezondheid van het lichaam te ondersteunen en te verbeteren. Het maken van de langzame meditatieve bewegingen met een rustige ademhaling en een geconcentreerde geest hebben mij geholpen om weer meer vertrouwen te krijgen in mijn lichaam, mezelf en in de wereld om me heen. Omdat ik dit zo’n mooie vorm van Qigong vind heb ik in 2017-2018 de jaaropleiding tot Zhineng Qigong docent bij Qing Bai met succes gevolgd. Zhineng Qigong maakt blij, en daarom zou ik deze vorm van Qigong graag willen delen via het Yogaschooltje!

Lessen

Marjanne

Yoga heeft mij geleerd om rustiger te gaan leven. Om, na jaren van vooral heel druk zijn en druk doen, ook te genieten van stilte en om meer tijd voor mezelf te maken. Ik merkte dat ik die aandacht en het luisteren naar mijn lichaam zelfs hard nodig had en besefte hoe waardevol dit eigenlijk is. Tijdens de Pralaya yoga opleiding bij Robert Boustany leerde ik wat een lichaam nodig heeft om goed te functioneren, hoe het sterker, soepeler en gezonder wordt. Om te kunnen bewegen zonder klachten. Om door middel van fysieke inspanning te ontspannen.
Met veel enthousiasme en passie wil ik mijn positieve ervaringen en kennis doorgeven. Het zijn basisprincipes voor een gezond leven!

Marjanne - Yoga-Wageningen-Yogaschooltje_DSC02387

Niranjana

Niranjana - Niranjana_square

Hey there! My name is Niranjana and I will be teaching classical Ashtanga Yoga at Het Yogaschooltje. I am originally from India and have been practicing yoga for 11 years and teaching it for 3 years. For me, yoga is a way of life and a means to connect the mind, the body and the breath to live in harmony and meaningfully. I want to inculcate the practice I was brought up with through a primary series Ashtanga flow both intense and relaxing. I hope my classes provide a good escape and help you connect with yourself more! Look forward to teaching you all :). Xoxo Ninja

Lessen

Sabrina

Beschrijving komt binnenkort!

Lessen

docenten - Docent_Buddha_logo_female_square_640x640

Selle

Selle - Selle_headshot-300x300

Yoga gaat over de verbinding met en het vertrouwen in je lichaam. Al jaren is yoga mijn spiegel, mijn sport, mijn werk en mijn ontspanning. Moeilijk om te zeggen wie ik zou zijn als ik niet ooit aan yoga was begonnen. Maar het heeft me geholpen om mijn lichaam gezond te houden, me geleerd om naar mezelf te kijken, het heeft me zachter gemaakt, en uiteindelijk opener.

Een yogales geeft je de mogelijkheid om even uit je dagelijkse leven te stappen, en op een diep niveau te ontspannen. Maar ik geloof dat yoga meer kan zijn dan dat. Dat het ook een moment is waarop je naar jezelf kan kijken en bewust kan worden van de patronen die leiden tot de opbouw van spanning. Naast dat Critical Alignment veel tools geeft om echt tot de diepere lagen van spanning in je lijf door te dringen, probeer ik in elke les ook naar deze spiegeling te zoeken op het metafysische vlak.

Yoga blijft een eeuwige zoektocht, en ik hoop dat ik door zelf nieuwsgierig en in ontwikkeling te blijven, je uitnodig om dat ook te doen.

Suzanne

Weer moeiteloos bewegen kunnen bewegen is mijn missie. Ik merkte op dat we als moderne mens gefocust zijn op doelgericht werken en resultaten behalen. We vergeten ondertussen goed te zorgen voor dat unieke lijf dat ons dag in dag uit van A naar B brengt. Wanneer we niet langer spanning opbouwen, maar kunnen gaan leven vanuit ontspanning, kunnen we ons leven vormgeven zoals we dat graag zouden zien, zonder enige belemmeringen.

Suzanne creëert in haar lessen een open, veilige ruimte. Zij brengt je terug naar het ervaren van het lichaam op een vriendelijke manier en helpt om de balans te herstellen tussen lichaam en geest. Haar beeldende manier van spreken neemt je mee op een reis, waarin je het zelfonderzoek aan durft te gaan vanuit het voelen in plaatst van het denken. Ze stopt niet bij het bovenste laagje, maar gaat graag de diepte in. Zo wordt je je bewust van fysieke spanningspatronen en ziet hoe deze in relatie staan tot mentale spanningspatronen. Suzanne heeft al meer dan 10 jaar ervaring met Critical Alignment en geeft al 4 jaar les.

Suzanne - Yoga-Wageningen-Yogaschooltje_suzanne_square

Brinda

INSTRUCTIE RIJ AANPASSEN: - Klik met de rechtermuisknop op de instellingen van de rij (sleutel icoon) en kies voor rij aanpassen - Ga onder Widget-stijlen (menu rechts) naar de Widget Class - Verander de tekst onder Row class van: mcr-docenten naar mcr-hide - WIl je de docent weer toevoegen, verander de tekst dan weer terug naar mcr-docenten en plaats de rij op de goede plek

Renata

Volgens Renata draagt yoga bij om de geest te kalmeren en te kunnen focussen. Het geeft kracht om doelen te behalen, wat de reden is geweest dat zij begin 2004 yoga is gaan beoefenen. De afgelopen 20 jaar heeft zij in het buitenland gewoond en gewerkt met verschillende non- gouvernementele organisaties in Brussel, New Delhi, São Paulo, Oxford en recentelijk in Barcelona.
Van 2016 tot 2019 werkte zij als onderzoeker aan de Universiteit van Barcelona, waar zij afgelopen januari haar PhD in de filosofie (praktische ethiek) heeft afgerond.

Een intensief contact met yoga kreeg zij in 2013 toen zij in India is gaan werken (voor Bono Vox, op ONE). Daarna gaf zij - als parttime baan - yogalessen in Brussel (Hatha Yoga in Malicia | Jiu-jitsu Gym) en in Brazilië (Swasthya Yoga op DeRose). Sinds kort woont zij in Ede met haar Nederlandse vriend. Ik zie yoga als een manier van leven, een manier om mensen te verbinden met het universum. Het beoefenen van yoga - met anderen - is het delen van ervaringen, het verbreden van de horizon van het leven en het bouwen van geluk!

Renata - Yoga-Wageningen-Yogaschooltje_Renata_square

Stephanie

Olá! Mijn naam is Stéphanie en ik ga het rijke lessenaanbod van het Yogaschooltje aanvullen met Ashtanga. Als een energiek persoon die van uitdaging, bewustwording en structuur houdt, is het eigenlijk geen verrassing dat ik in deze yogastijl een passie vond. Hoewel ik van jongs af aan al kon genieten van de sfeer en effecten van occasionele yogasessies, ging ik pas in 2017 actief op zoek naar yoga. Het begon als een manier om dichter bij mezelf te komen en rust in mijn hoofd te creëren. Bonus: fijne bewegingen en nieuwe lichaamshoudingen waardoor ik me nadien 10cm langer, dubbel zo vrij en helemaal opgeladen voelde. In 2018 vertrok ik voor mijn Master Klimaatstudies een jaar naar Oost-Timor. Daar kwam ik in contact met allerlei geweldigs, waaronder Ashtangayoga. De stijl sprak me zowel fysiek als mentaal enorm aan, met als gevolg dat ik negen maanden lang zo goed als elke dag in de yogales te vinden was. Hieruit groeide een ‘self-practice’ en een grote interesse om meer te leren over yoga, over de filosofie erachter, de anatomie, en over hoe ik het daarbij meer als een levensbeschouwing kan benaderen. Ik was dan ook bijzonder blij dat ik drie maanden lang een opleiding kon volgen naast mijn thesis in Dili. Hier sprak het leraren aspect me onverwachts ook aan en zo ben ik sinds oktober 2019 een RYT-200 leraar. Dit heeft een hele nieuwe dimensie toegevoegd aan mijn yogareis, die ik maar al te graag verder ontdek, deel en beoefen met eenieder die wilt.

Zo ook in het Yogaschooltje! In mijn lessen ga je aan de slag met Vinyasas en energie, activeren en ontspannen, voelen en loslaten, evenwicht en bewustzijn. Ik help je graag verder in wat jou op de mat heeft gebracht en te ontdekken wat de mat je nog meer kan brengen. Mijn les is gebaseerd op de Ashtanga primary series en op wat ik geleerd heb van mijn leraar en van mijn ervaringen in Oost-Timor. Aangezien de les toegankelijk is voor alle niveaus, pas ik de flow zo goed mogelijk aan iedereen aan door middel van variaties op yogahoudingen te geven en individuele adjustments. En verder geldt dat hoe vaker je op de mat verschijnt, hoe meer je uit je practice kan halen, en hoe meer de practice in je kan manifesteren. Of, met de woorden van de invloedrijke ashtanga beoefenaar Sri K. Pattabhi Jois: “Practice, practice, practice, and all is coming …”

Lessen

Stephanie - Yoga-Wageningen-Yogaschooltje_DSC02656

Elaine

De yoga reis van Elaina heeft haar meegenomen van Hot Power Yoga in New York City naar binnenplaatsmeditatie in de Kathmandu-vallei, vervolgens over de zee naar een rustige studio in de fjorden van Noorwegen, voordat ze hier in Wageningen landde. Haar yoga stijl weerspiegelt deze reis, met uitdagingen van kracht met aandacht voor ademhaling en uitlijning. Yoga is een hulpmiddel om onderscheid te maken tussen pijn en ongemak: blijf intensief, ervaar het, observeer het, identificeer het en blijf erbij. Ze gelooft dat je alles nog een ademhaling langer vol kan houden, en haar lessen weerspiegelen deze mentaliteit. Haar vinyasa- flow klassen worden gestimuleerd om volledige ademhalingen mogelijk te maken die haar studenten door bewegende meditaties zullen voeren.

Elaina Weber is een geregistreerde yogadocent (RYT) bij de Yoga Alliance. Ze behaalde haar BS in biologische wetenschappen aan de Fordham University. Nadien bracht Elaina tijd door als biomedisch onderzoeker op de medische school van Cornell, als student en pleitbezorger van plantaardige voeding, en mindfulness-docent. Ze is nu bezig met haar Master in internationale milieustudies, voedselstudies en gedragsverandering in de context van klimaatverandering.

Elaine - Yoga-Wageningen-Yogaschooltje_Elaina_square

Moshe

When I started practicing Yoga, 14 years ago, I couldn’t reach my feet in forward bending. My split was 60 degrees, optimistically speaking. I was quite bitter, very cynical, not satisfied with how things went for me or around me, always complaining. And I got angry very easily. I wasn’t violent outwards, but rather inwards. I had a good job, supporting family and friends, but non mattered as I felt miserable.
At that time, I was looking for physical training. I didn’t like running or gyms, and my knees were in a bad shape, so basketball or football were not an option. I had a memory of practicing a yoga class a few years earlier, which was a nice experience, and my flatmate who needed a ride persuaded me to join her. I decided to give it a try.
The first year I practiced once a week. In the following two years I practiced twice a week. Afterwards I practiced 3-4 times a week for three years. The next step was teacher training, lots of reading, learning, breathing exercises, meditating, additional teacher’s training, more practicing, more learning and more meditating. Overall, I gained 600 hours of teacher training in Ashtanga and in yoga therapy based on Iyengar yoga.
During that time, everything I thought I am or should be – changed dramatically. My experience with my surroundings changed from disappointment to acceptance and quiet mind. I am 40 years old, mature and content, silly, playful, happy and open hearted.

Now, sharing this gift restarts at Het Yogaschooltje (it started elsewhere 4 years ago). Join me in a dynamic flow, breathing, meditating, and mostly – learning to dive inward and listening to your own heart.

docenten - yoga-wageningen-docent-moshe-vierkant