Yin Yoga

Yin Yoga is de tegenhanger van Yang Yoga. Bij Yang Yoga kun je denken aan bijvoorbeeld Power yoga. Deze laatste vormen richten zich op het opbouwen van kracht door het aanspannen en ontspannen van je spieren, terwijl Yin Yoga gaat om het zoveel mogelijk loslaten van je spieren. Hierdoor kun je een laagje dieper komen. De focus komt dan te liggen op het versterken en het versoepelen van bindweefsel en gewrichten.

Doordat je lang in dezelfde houding blijft (tussen de 2 en 5 minuten) wordt het bindweefsel opgerekt. Zo ontstaat er meer mobiliteit in je gewrichten. Je probeert je spieren dus zoveel mogelijk te ontspannen en dan is het een kwestie van loslaten, zodat alles in je steeds iets stiller kan worden. Je ademhaling en de houdingen leiden je naar je bewustzijn van gedachten, gevoelens, sensaties en acceptatie. Doordat je lang in de houdingen blijft, heb je de tijd om je mentale en emotionele weerstand te observeren en los te laten. Yin Yoga heeft een meditatief en rustgevend effect.

Praktisch

Lestijden

  • Donderdag: 20.15 -21.15 met Sabine
  • Vrijdag: 11:00-12:00 met Hanna

Controleer voor de actuele locatie van de les het rooster

Yin Yoga is de tegenhanger van Yang Yoga. Bij Yang Yoga kun je denken aan bijvoorbeeld Power yoga. Deze laatste vormen richten zich op het opbouwen van kracht door het aanspannen en ontspannen van je spieren, terwijl Yin Yoga gaat om het zoveel mogelijk loslaten van je spieren. Hierdoor kun je een laagje dieper komen. De focus komt dan te liggen op het versterken en het versoepelen van bindweefsel en gewrichten. Doordat je lang in dezelfde houding blijft (tussen de 2 en 5 minuten) wordt het bindweefsel opgerekt. Zo ontstaat er meer mobiliteit in je gewrichten. Je probeert je spieren dus zoveel mogelijk te ontspannen en dan is het een kwestie van loslaten, zodat alles in je steeds iets stiller kan worden. Je ademhaling en de houdingen leiden je naar je bewustzijn van gedachten, gevoelens, sensaties en acceptatie. Doordat je lang in de houdingen blijft, heb je de tijd om je mentale en emotionele weerstand te observeren en los te laten. Yin Yoga heeft een meditatief en rustgevend effect.