Critical Alignment Yoga

Critical Alignment Yoga

In deze vorm van yoga wordt op een heel precieze manier gekeken naar beweging. Dat is belangrijk, omdat het lichaam het liefste beweegt op de plekken die tóch al soepel zijn. Als je niet oplet komen de stijve gebieden nooit aan bod en worden het blinde vlekken in je lichaam. Deze blinde vlekken weer gaan zien, vraagt om een open en aandachtige blik, en alleen al die mindset geeft veel rust.

Als je vervolgens de stijve gebieden weer begint te voelen, is de enige manier om de spanning los te laten een zachte, en niet-oordelende aandacht, die samen gaat met geduld en vertrouwen. Door de rust in de ademhaling te brengen, zoeken we deze gemoedstoestand op, en dit neemt je nóg dieper mee de ontspanning in. Als je lichaam vervolgens meer ontspant en prettiger gaat aanvoelen is de neerwaartse spiraal doorbroken en geeft de rust in je lijf weer meer rust in je hoofd, en omgekeerd.

Ondertussen krijg je op de mat de tijd om spanningspatronen te doorgronden. Hoe ga je om met confrontaties? Word je snel angstig en te voorzichtig of ga je juist makkelijk over je grenzen heen? Ook op mentaal niveau kan je zo je patronen en je blinde vlekken gaan zien, en kan je kijken of er ook een andere manier is om met stress om te gaan. Zo kan je de yoga uiteindelijk ook meenemen in je dagelijks leven.

Yoga kan zo confronterend zijn, maar geeft je uiteindelijk meer ontspanning, zelfkennis en vertrouwen.