Online lessen – hoe werkt het?

Beste Yogi,

De middelen en omstandigheden zijn veranderd, Het Yogaschooltje verandert mee. Het Yogaschooltje gaat online live lessen geven! Wij willen je aan de hand nemen en je laten ervaren dat ook een yogales via een scherm erg fijn kan zijn. In de veiligheid en rust van je eigen huis (en met het grootste voordeel dat je daarna direct je bed in kunt rollen 🙂).

Waar kan ik de online livestream lessen bekijken?

We gebruiken het platform Zoom voor het streamen van onze online lessen. Lukt het jou niet om je in te schrijven met de volgende simpele stappen? Probeer het dan op een andere browser (Safari, Chrome, FireFox) of log in op een andere device (mobiel, laptop, tablet).

Je schrijft je in voor een les met de volgende simpele stappen:

 1. Maak een account aan bij pay'n plan of log in.
 2. Registreer je voor een gratis account op Zoom en installeer de app op je mobiel, tablet, laptop of tv. We raden een groot scherm aan en koppel eventueel een geluidsboxje aan je device.
 3. Onder ‘prijzen’ op onze website kun je diverse lessen kopen, voor studenten zijn er gereduceerde tarieven.
 4. Reserveer nu jouw online les bij ‘rooster’.
 5. 1 uur voor aanvang is de link voor Zoom te zien op het  rooster. We vertrouwen erop dat je de les alleen volgt als je een online abonnement bij ons hebt.
 6. Klik op de link en Zoom opent een nieuw scherm voor jou.
 7. Rol je yogamatje vast uit en zorg dat je een dekentje en eventueel een kussen bij de hand hebt.
 8. Zorg dat je 5 tot 10 minuten van te voren alvast op de button 'online meeting starten' klikt zodat Zoom is geopend. Wacht nu tot de les wordt gestart.
 9. We gebruiken geen muziek in onze livestream lessen maar je kunt thuis voor jezelf een fijn muziekje opzetten.
 10. Geniet van je les!

Hoe kan ik mezelf het beste voorbereiden?

Omdat het volgen van onze online livestream yogalessen voor velen helemaal nieuw is geven we je graag wat tips om je beleving zo fijn en gemakkelijk mogelijk te maken! Lees daarom hieronder onze tips voor het creëren van je eigen vertrouwde plekje en hoe je zo 'present' mogelijk kan zijn.

 • Het allerbelangrijkste voorwerp bij yoga is de mat. Kies een plek uit in je huis waar je genoeg ruimte hebt om je mat uit te rollen en oefeningen kan doen.
 • Zorg ervoor dat het apparaat waarop je kijkt opgeladen is of verbonden is met een oplader.
 • Ongeveer een kwartier voor aanvang kan je al inloggen. Zo geven we iedereen de kans om alvast in stilte te zitten of om eventjes te kletsen met andere studenten.