Een bad in de Heilige Ganges

Een bad in de Heilige Ganges toen ik 10 weken zwanger was🙂
Maar hoe kwam dat Yogaschooltje er dan?
Drukke baan in Amsterdam; bezig met opzetten nieuwe basisschool. Tegelijkertijd hevig verliefd, leefde uit een tas, heen en weer pendelend tussen Wageningen en Amsterdam.
Na een paar maanden merkte ik dat ik steeds minder energie had, geen tijd voor yoga/ mezelf, geen rust, voelde me ongegrond en opgeslokt door alles.
Stond onder de douche, voelde het water over mijn gezicht stromen en opeens was er een heldere gedachte: ‘Naar INDIA!’.


Baan opgezegd, tegen geliefde gezegd dat ik even tijd voor mezelf nodig had. Dit alles besloten, kwam ik erachter dat ik zwanger was!
Ik voelde zo sterk dat ik moest gaan dat ik 5 weken zwanger voor een 5 weekse yoga (Hatha/ Ashtanga) opleiding naar Rishikesh, India vertrok.
Moe van de hele situatie daarvoor, misselijk, het strenge yoga regime van 5 uur op en de hele dag lessen volgen. Niet het makkelijkste wat ik ooit gedaan heb…

Maar wat was het SPECIAAL, MOOI en wat heb ik veel GELEERD! Veel contact met geliefde (ondernemer pur sang) en op een dag belde hij: ‘Ik weet een goed pandje wat je kunt huren om een yogaschool te starten’ ik: ‘Nee, joh! Dat kan ik toch helemaal niet!’ Geliefde: ‘Wat heb je nou te verliezen, we knappen het op en als het niet lukt, dan heb je het geprobeerd’.
En zo geschiedde.

In Nederland nog een Yin yoga opleiding gevolgd en met een dikke buik de plafonds staan stucken. Er kwamen vanzelf docenten naar me toe die ook les wilden geven. 3 maanden nadat Kiki geboren was gingen we open.
Daar zat ik dan op mijn mat voor een volle zaal; de 1e yogales die ik ooit gaf was bij de opening van het Yogaschooltje!🙂

Ps. laatste dag India nog even een duik in de heilige Ganges genomen om alle laatste restjes stress weg te spoelen 🙂