Frans

Frans - Yoga-Wageningen-Yogaschooltje_DSC02826-2In 1976 begon ik het Koreaanse zelfverdedigingskunst Taekwondo te beoefenen. Want na het zien van een demonstratie greep het mij vast. Na een aantal jaren behaalde ik mijn zwarte band, waarna een 2-jarige opleiding tot eraar Taekwondo volgde. In 1986 opende ik een eigen Taekwondo-school waar ik vele mensen met veel plezier getraind heb. Het mooie van Taekwondo is dat je bezig ben met de juiste ademhaling, je balans, de technische vaardigheid, het doorzettingsvermogen en het kunnen focussen waardoor je constant in het nu bent.

En laat Pilates ook al deze mooie elementen hebben. Ik was natuurlijk gelijk zeer enthousiast en ben begin 2003 gestart met de opleiding. De beheersing over je spiercorset (powerhouse) is uniek. En je merkt al na een aantal trainingen hoe sterk je wordt en hoe fijn je lijf aanvoelt. Graag wil ik dit delen met jou.

Mijn andere passie is rennen, ik heb nu meer dan 100 marathons gelopen, waaronder ook ultramarathons. Daarnaast geef ik sport- en ontspanningsmassages.

Lessen: Pilates Sport- ontspanningsmassage