Sabine

Mijn naam is Sabine en ik ben Traditioneel Hatha Yoga docente. Ik ben met yoga in aanraking gekomen toen ik veel last had van sportblessures en mijn fysiotherapeut mij adviseerde om yoga te proberen. Yoga was voor mij een schot in de roos om beter te leren ontspannen, want ik hield ongemerkt veel spanning vast. Dit is iets wat ik ook veel bij anderen om mij heen zie gebeuren: we staan ongemerkt altijd ‘aan’, waardoor het diep ontspannen van lichaam en geest moeizaam gaat. En dat terwijl ons lijf ontspanning zo nodig heeft om te herstellen! De afgelopen jaren ben ik me dan ook steeds meer gaan verdiepen in yoga en de stap om een traditionele Hatha Yoga opleiding te volgen bij Arhanta Yoga was dan ook logisch. Hatha is een vorm van yoga die een mooie afwisseling geeft tussen in- en ontspanning, waardoor je daartussen beter leert schakelen. Daarnaast focussen de poses op het stimuleren van alle lichaamssystemen, wat een boost geeft voor de mentale en fysieke gezondheid.
Daarnaast geef ik ook les in Yin Yoga. Yin is een vorm van yoga met een meditatieve aard. De lessen hebben een rustig tempo en zijn gericht op het stretchen van de pezen, gewrichten en het bindweefsel. In de les worden de houdingen langer aangehouden om deze zogenoemde langzame weefsels op te rekken, en wordt hiermee de doorbloeding en de flexibiliteit verbetert. Ideale les om leniger te worden, maar vooral ook om mentale rust te vinden.
Naast yoga beoefenen en doceren rij ik graag op mijn paard Tano en vind ik het heerlijk om te krachttrainen met vrienden.

Ik wil wat ik heb geleerd, en iedere dag weer leer, doorgeven aan anderen, zodat zij ook dat stukje verbinding met hun lichaam en geest terugvinden.