Docenten – OUD

Hanna

In 2011 heb ik een half jaar door India gereisd en is mijn liefde voor yoga ontstaan. Daar heb ik veel lessen gevolgd en verschillende yoga stijlen geproefd. Terug in Amsterdam is yoga een rode draad in mijn leven gebleven, er waren periodes dat ik 6 lessen in de week volgde en wat rustigere perioden. Yoga geeft me innerlijke rust, zelfvertrouwen en zorgt dat ik me heerlijk voel in mijn lichaam! Februari 2017 ben ik 5 weken terug gegaan naar India, Rishikesh, de stad waar de oorsprong van yoga ligt en heb ik een fantastische teacher training gevolgd. Daarna nog verschillende opleidingen in Nederland. Ik heb ontzettend veel zin om mijn liefde voor yoga met jou te delen in het Yogaschooltje!

De lessen die Hanna geeft zijn:


Ynske

Yoga is al meer dan tien jaar onderdeel van mijn leven en zorgt ervoor dat ik sterker, flexibeler en evenwichtiger ben, zowel op als buiten de yogamat.
Ik ben mij er van bewust dat yoga een voortdurend leerproces is en ben mijn leraren dankbaar dat zij hun liefde voor en wijsheid van yoga met mij wilden delen.
Ik vind het prettig om mijn lessen op een creatieve manier in te vullen, er een krachtig en speels karakter aan toe te voegen, dit om je in staat te stellen je houdingen te verdiepen.
Ik probeer studenten te helpen om van hun leven te genieten door het lichaam te koesteren en geest en ziel te voeden door middel van yoga. Ik hoop dat je met hernieuwde energie, geestelijk gevoed en in balans van de mat of uit je stoel komt.

 


Jolanda

Mijn wortels liggen in de Japanse vechtkunst met judo en karate, samen met Chinese yoga (Qigong). Hierin vind ik met name de focustechnieken en complexe bewegingen fascinerend: kracht die voortkomt uit flow in energie. Je lijf is tot zo veel in staat! De bijzondere ademtechnieken in de martial arts en het ‘gewoonweg’ leren vertrouwen in overgave heeft me bovendien geholpen om zware periodes in mijn leven naar het positieve te keren. Graag wil ik deze intense leerervaring met je delen via de yoga: Yang en Yin yoga, Qigong.
Yoga staat voor mij vooral voor harmonie en (her)vinden van kalmte en rust, maar ook voor plezier in bewegen! Het verrast me iedere keer weer hoeveel positief verschil een yogales kan maken. Sinds 2011 geef ik les in oa. Yoga en Qigong. Met het doorgeven van ervaring in Yoga en Qigong wil ik jou graag inspireren tot het vinden van je eigen kracht, levenslust en tegelijkertijd ook je kwetsbaarheid. In mijn beleving gaan kracht en kwetsbaarheid hand in hand!


Brinda

docenten - yoga-wageningen-docent-brinda-vierkant.jpg

“Yoga gaat niet enkel om het fysieke aspect, ook de mentale en spirituele aspecten horen erbij. De ademhaling verbindt deze drie.”

Brinda ontdekte yoga in 2008, tijdens het werken in de modewereld van Los Angeles. Om de uitdagingen in haar leven het hoofd te bieden heeft ze zich sinds 2013 verdiept in yoga. Brinda voelt zich dankbaar voor haar internationale leven. Geboren in India, migreerde ze naar Singapore en reisde vervolgens naar Los Angeles om haar studie voort te zetten. Ze woont nu in Nederland met haar Nederlandse echtgenoot. Brinda volgde 500 uur Hatha Yoga docentenopleiding in India en is geregistreerd bij Yoga Alliance (RYT 500). Ze heeft een enorm verlangen om haar yoga ervaring met anderen te delen, om hen ook de voordelen te laten ervaren.


Linda

Al van jongs af aan was ik een dromer, een creatieveling die het soms moeilijk vond om haar gedachten te ordenen.
Een zoeker, een nieuwsgierige dame die op zoek ging naar wat het leven nu eigenlijk was, is en zal zijn.
Ik groeide op, werd (zo goed als )volwassen en na jarenlang als danseres werkzaam te zijn geweest zocht ik een manier om deze passie voor bewegen te kunnen uitdrukken in een bewegingsvorm die grenzeloos is.

Door mijn dansachtergrond en eeuwige zoektocht naar evenwicht kwam ik thuis in de wereld van yoga.
Hier kwamen alle elementen terug; balanceren, kracht, concentratie, ademhaling en zelfkennis.
Hier ontdekte ik een manier om je te verbinden met de wereld om je heen, verbinden van Lichaam en geest, verbinden van het ritme van alledag met de stilte in jezelf.

De adem is hierbij onlosmakelijk verbonden met je houdingen en je meditatie oefeningen.
Ademen is je levensenergie en vertelt je zoveel meer over je levensritme.
Een mooie ontdekkingsreis die de moeite waard is. Het heeft me geleerd om bewust te zijn en bewust te leven met een gezonde dosis humor. Het mooiste wat je kunt zijn is tenslotte jezelf!
Elke les is anders en elke vorm ook, ga op ontdekkingsreis en vind je eigen bestemming. Ik deel mijn ervaring graag met je.


Marianne

Voor mijn werk heb ik 8 jaar in Vietnam en 5 jaar in Bhutan gewoond. In Vietnam kwam ik in contact met de Martial Arts en in Bhutan ben ik begonnen met meditatie. Terug in Nederland werd in 2015 borstkanker bij mij geconstateerd. Na de reguliere behandeling (die met goed gevolg is afgelegd) kwam ik in contact met Zhineng Qigong. Bij deze helende vorm van Qigong wordt met energie gewerkt om de gezondheid van het lichaam te ondersteunen en te verbeteren. Het maken van de langzame meditatieve bewegingen met een rustige ademhaling en een geconcentreerde geest hebben mij geholpen om weer meer vertrouwen te krijgen in mijn lichaam, mezelf en in de wereld om me heen. Omdat ik dit zo’n mooie vorm van Qigong vind heb ik in 2017-2018 de jaaropleiding tot Zhineng Qigong docent bij Qing Bai met succes gevolgd. Zhineng Qigong maakt blij, en daarom zou ik deze vorm van Qigong graag willen delen via het Yogaschooltje!


Frans

In 1976 begon ik het Koreaanse zelfverdedigingskunst Taekwondo te beoefenen. Want na het zien van een demonstratie greep het mij vast. Na een aantal jaren behaalde ik mijn zwarte band, waarna een 2-jarige opleiding tot eraar Taekwondo volgde. In 1986 opende ik een eigen Taekwondo-school waar ik vele mensen met veel plezier getraind heb. Het mooie van Taekwondo is dat je bezig ben met de juiste ademhaling, je balans, de technische vaardigheid, het doorzettingsvermogen en het kunnen focussen waardoor je constant in het nu bent.

En laat Pilates ook al deze mooie elementen hebben.  Ik was natuurlijk gelijk zeer enthousiast en ben begin 2003 gestart met de opleiding. De beheersing over je spiercorset (powerhouse) is uniek. En je merkt al na een aantal trainingen hoe sterk je wordt en hoe fijn je lijf aanvoelt. Graag wil ik dit delen met jou.

Mijn andere passie is rennen, ik heb nu meer dan 100 marathons gelopen, waaronder ook ultramarathons.

Daarnaast geef ik sport- en ontspanningsmassages.


Iris

Al sinds ik klein ben heb ik interesse in yoga, samen met mijn zus stonden we verschillende asanas (de houdingen) al bladerend door een yogaboek uit te proberen.

In 2015 ben ik wekelijks bikram yoga gaan volgen. Ik vond het heerlijk om niet na te hoeven denken door het beoefenen van deze ‘extreme’ vorm van yoga. Na zo’n 2 jaar begon ik te beseffen wat yoga met het lichaam en de geest kan doen. Hier wilde ik me graag meer in verdiepen, zodoende heb ik in Goa, India een yoga teacher training 200hr gevolgd in ashtanga vinyasa en vinyasa flow. Hier heb ik niet alleen heel veel geleerd over de asanas, maar heb ik geleerd dat yoga veel meer is dan dat. Ik geloof dat alle aspecten van yoga er aan bijdragen om een liefdevoller en evenwichtiger mens te worden. Dit zou ik graag met jullie delen. Het liefst geef ik Vinyasa flow lessen, de bewegingen worden geïnitieerd door de adem en vloeien in elkaar over. Met als terugkerend element een Vinyasa om weer op adem te komen en kracht op te doen.


Marjanne

Yoga heeft mij geleerd om rustiger te gaan leven. Om, na jaren van vooral heel druk zijn en druk
doen, ook te genieten van stilte en om meer tijd voor mezelf te maken. Ik merkte dat ik die aandacht en het luisteren naar mijn lichaam zelfs hard nodig had en besefte hoe waardevol dit eigenlijk is. Tijdens de

Pralaya yoga opleiding bij Robert Boustany leerde ik wat een lichaam nodig heeft om goed te functioneren, hoe het sterker, soepeler en gezonder wordt. Om te kunnen bewegen zonder klachten. Om door middel van fysieke inspanning te ontspannen.
Met veel enthousiasme en passie wil ik mijn positieve ervaringen en kennis doorgeven. Het zijn basisprincipes voor een gezond leven!
Marjanne verzorgt de Pralaya en Aerial yoga lessen bij het Yogaschooltje.

 


Moshe

When I started practicing Yoga, 14 years ago, I couldn’t reach my feet in forward bending. My split was 60 degrees, optimistically speaking. I was quite bitter, very cynical, not satisfied with how things went for me or around me, always complaining. And I got angry very easily. I wasn’t violent outwards, but rather inwards. I had a good job, supporting family and friends, but non mattered as I felt miserable.
At that time, I was looking for physical training. I didn’t like running or gyms, and my knees were in a bad shape, so basketball or football were not an option. I had a memory of practicing a yoga class a few years earlier, which was a nice experience, and my flatmate who needed a ride persuaded me to join her. I decided to give it a try.
The first year I practiced once a week. In the following two years I practiced twice a week. Afterwards I practiced 3-4 times a week for three years. The next step was teacher training, lots of reading, learning, breathing exercises, meditating, additional teacher’s training, more practicing, more learning and more meditating. Overall, I gained 600 hours of teacher training in Ashtanga and in yoga therapy based on Iyengar yoga.
During that time, everything I thought I am or should be – changed dramatically. My experience with my surroundings changed from disappointment to acceptance and quiet mind. I am 40 years old, mature and content, silly, playful, happy and open hearted.

Now, sharing this gift restarts at Het Yogaschooltje (it started elsewhere 4 years ago). Join me in a dynamic flow, breathing, meditating, and mostly – learning to dive inward and listening to your own heart.


Dienke

Vanaf mijn eerste kennismaking met yoga heeft het me bijgestaan en ben ik gegroeid met mijn yoga. Ik ben intensief yoga gaan doen toen ik in 2016 een half jaar in Indonesië woonde en werkte aan de rand van Jakarta, in yoga (her) vond ik mijn rust, mijn balans en daarmee ook mijn kracht. Sinds die tijd heb ik verschillende stijlen ontdekt en combineer ik graag yoga met andere vormen van beweging zoals dans, acrobatiek en aerial silk. Mijn liefde voor yoga heb ik bekroond door in het voorjaar van 2018 naar India te gaan voor een opleiding in verschillende yoga stijlen waaronder aerial yoga. Ik heb me tijdens de opleiding toegespitst op aerial. In mijn lessen probeer ik de oorsprong van yoga te respecteren, ik zie het als een manier om het lichaam en de geest gezamenlijk tot rust te laten komen. Naast deze spirituele kant van yoga laat de aerial stijl het toe om onze kinderlijke speelsheid weer naar boven te laten komen.

 

 

 


Monique

Ik heb mijn 200 uurs Ashtanga Hatha yoga teacher training achter de rug. Niet alleen zorgt deze vorm van yoga les ervoor dat ik fysiek, mentaal en spiritueel in balans blijf, Yoga helpt mij ook leren luisteren naar de signalen die mijn lichaam afgeeft als het niet in balans is. Omdat je met yoga oefeningen vaak naar binnen kijkt en observeert wat er met en in je lichaam gebeurt, komt er een betere communicatie met je lichaam tot stand. Een van de redenen waarom ik voor yoga kies is o.a. het gezond ouder worden en je optimaal fit en in balans kunnen voelen ook op oudere leeftijd.
Ik zie yoga lesgeven als een ‘privilege’ (voorrecht) en ik voel mij dankbaar dat ik op deze manier mij ten dienste kan stellen voor een ander.Het is echt zo: voel je je goed en gezond en joyful, deel het met anderen. Dan creëer je een betere wereld om je heen.

Chris

Ik doe al zo’n 40 jaar aan duursport, schaatsen, fietsen, hardlopen, triatlon. Begin jaren negentig heb ik ongeveer tien jaar getraind voor marathons en hele triatlon wedstrijden en sindsdien ben ik altijd blijven trainen.
Zitten is het nieuwe roken is de slogan die de laatste tijd steeds vaker in het nieuws komt.
Daarom wil ik anderen helpen om meer in beweging te komen.
Ik heb daarom opleidingen gevolgd voor fitness trainer, personal training, Pilates en hardlooptrainer. Verder ben ik ook Runningtherapeut, Oxygen advantage en ChiRunning instructeur.
Veel mensen raken geblesseerd als ze beginnen met hardlopen of naarmate ze ouder worden. Ik had zelf een probleem toen ik overstapte op lopen op minimalistische schoentjes. Na een workshop ChiRunning en veel oefenen waren de problemen voorbij.
De ChiRunning techniek zorgt ervoor dat je je lichaam veel minder belast dan bij conventioneel hardlopen. De bewegingsprincipes van Tai Chi worden toegepast op de sport hardlopen. Hardlopen is namelijk een zeer technische sport, terwijl iedereen gewoon maar schoenen aan doet en begint. Ik wil graag anderen op weg helpen om de ChiRunning techniek aan te leren en blessures te voorkomen. Daarom heb ik in 2017 de opleiding gevolgd tot ChiRunning instructeur en geef nu lessen in Wageningen.