Teachers

Hanna

In 2011 heb ik een half jaar door India gereisd en is mijn liefde voor yoga ontstaan. Daar heb ik veel lessen gevolgd en verschillende yoga stijlen geproefd. Terug in Amsterdam is yoga een rode draad in mijn leven gebleven, er waren periodes dat ik 6 lessen in de week volgde en wat rustigere perioden. Yoga geeft me innerlijke rust, zelfvertrouwen en zorgt dat ik me heerlijk voel in mijn lichaam! Februari 2017 ben ik 5 weken terug gegaan naar India, Rishikesh, de stad waar de oorsprong van yoga ligt en heb ik een fantastische teacher training gevolgd. Daarna nog verschillende opleidingen in Nederland. Ik heb ontzettend veel zin om mijn liefde voor yoga te delen met nieuwe studenten aan het Yogaschooltje!


Ynske

Yoga is al meer dan tien jaar onderdeel van mijn leven en zorgt ervoor dat ik sterker, flexibeler en evenwichtiger ben, zowel op als buiten de yogamat.
Ik ben mij er van bewust dat yoga een voortdurend leerproces is en ben mijn leraren dankbaar dat zij hun liefde voor en wijsheid van yoga met mij wilden delen.
Ik vind het prettig om mijn lessen op een creatieve manier in te vullen, er een krachtig en speels karakter aan toe te voegen, dit om je in staat te stellen je houdingen te verdiepen.
Ik probeer studenten te helpen om van hun leven te genieten door het lichaam te koesteren en geest en ziel te voeden door middel van yoga. Ik hoop dat je met hernieuwde energie, geestelijk gevoed en in balans van de mat of uit je stoel komt.

Ynske.yoga.nl


Jolanda

Mijn wortels liggen in de Japanse vechtkunst met judo en karate, samen met Chinese yoga (Qigong). Hierin vind ik met name de focustechnieken en complexe bewegingen fascinerend: kracht die voortkomt uit flow in energie. Je lijf is tot zo veel in staat! De bijzondere ademtechnieken in de martial arts en het ‘gewoonweg’ leren vertrouwen in overgave heeft me bovendien geholpen om zware periodes in mijn leven naar het positieve te keren. Graag wil ik deze intense leerervaring met je delen via de yoga: Yang en Yin yoga, Qigong.
Yoga staat voor mij vooral voor harmonie en (her)vinden van kalmte en rust, maar ook voor plezier in bewegen! Het verrast me iedere keer weer hoeveel positief verschil een yogales kan maken. Sinds 2011 geef ik les in oa. Yoga en Qigong. Met het doorgeven van ervaring in Yoga en Qigong wil ik jou graag inspireren tot het vinden van je eigen kracht, levenslust en tegelijkertijd ook je kwetsbaarheid. In mijn beleving gaan kracht en kwetsbaarheid hand in hand!

www.leefstijlcoachwageningen.nl/power-of-yoga-wageningen/


Isabelle

Kundalini yoga bracht me dichter bij mezelf in een wereld die steeds maar sneller gaat. Een wereld waarin we zoveel van onszelf eisen. Deze vorm van yoga geeft rust en kalmte, maar ook een flinke dosis energie en creativiteit om te ondernemen vanuit intuïtie. Vandaar dat ik met volle overtuiging de opleiding ben gaan doen. Kundalini yoga is net even wat anders dan andere vormen van yoga. Door verschillende repeterende bewegingen wordt er energie opgewekt, die gelijk zorgt voor een prettig gevoel voorbij je comfort zone.


Vera

Misschien ken je dat wel: Hoofdpijn, last van je nek, je rug voelt koud en stijf, overal kramp, hondsmoe… Jarenlang had ik enorm veel spanning opgebouwd in mijn lichaam en toegelaten in mijn lichaam. Ik volgde de ene therapie na de andere. En ja, het hielp even, maar al snel kwamen de klachten terug.
Tot ik Yin Yoga ontdekte. Nu kreeg ik, en al wat ik had opgebouwd de kans te ontspannen. Dit was wat ik nodig had (en heb) en hier wilde ik meer van weten.​ Door te onderzoeken wat de achterliggende oorzaak is, door te luisteren naar wat mijn lichaam te vertellen heeft en mijn eigen waarheid te geloven, ben ik nu zo goed als klachtenvrij.
Yin is mijn medicijn en dat is voor iedereen toegankelijk. Er is genoeg Yin voor iedereen en dat deel ik graag met jou.

www.connectyin.com


Ina

Na allerlei dansstijlen gedaan te hebben kwam ik met het reizen door Noord-Afrika in aanraking met het buikdansen. Ik was gelijk verkocht. De muziek en dans vond ik geweldig! Ik ben me in het buikdansen gaan verdiepen en lessen gaan volgen in binnen- en buitenland. Nu geef ik ca.12 jaar zelf lessen, workshops en optredens. Ook organiseer ik dansreizen. De techniek van de buikdans bevat veel zachte vrouwelijke bewegingen, het maakt je lichaam soepel en verstevigd je spieren. Het vermindert stress en is goed voor je zelfvertrouwen. Het is een dans voor alle vrouwen, van elke leeftijd en elk figuur.

 


Erna

Mijn passie voor kinderyoga is begonnen toen ik in 2012 met de peuter-kleuteryoga opleiding begon bij Marjolein Smit in Haarlem (auteur van o.a. yoga voor peuters en kleuters). In 2016 heb ik de volledige kinderyoga opleiding afgerond. Vanaf de eerste les was ik om, dit is zo welkom voor ieder kind! Ik ben vol enthousiasme en ideeën aan de slag gegaan. Inmiddels geef ik zes jaar les en het geeft mij veel energie. Elke les is weer een feestje! Ik neem de kinderen mee op avontuur, ga mee met hun energie en kijk wat de behoeftes op dat moment zijn. Elke les heeft een thema en wordt twee keer herhaald. Belangrijk is dat plezier voorop staat.
Kinderen krijgen meer zelfvertrouwen, leren beter grenzen aangeven, het leidt tot meer zelfbewustzijn en een beter concentratievermogen. Daarnaast bevordert de yoga een goede weerstand, motorische vaardigheden en een goede lichaamshouding. Door mijn lessen hoop ik de kinderen een basis mee te geven die zij in hun dagelijks leven kunnen toepassen.

www.ikstraal.eu


Brinda

“Yoga gaat niet enkel om het fysieke aspect, ook de mentale en spirituele aspecten horen erbij. De ademhaling verbindt deze drie.”

Brinda ontdekte yoga in 2008, tijdens het werken in de modewereld van Los Angeles. Om de uitdagingen in haar leven het hoofd te bieden heeft ze zich sinds 2013 verdiept in yoga. Brinda voelt zich dankbaar voor haar internationale leven. Geboren in India, migreerde ze naar Singapore en reisde vervolgens naar Los Angeles om haar studie voort te zetten. Ze woont nu in Nederland met haar Nederlandse echtgenoot. Brinda volgde 500 uur Hatha Yoga docentenopleiding in India en is geregistreerd bij Yoga Alliance (RYT 500). Ze heeft een enorm verlangen om haar yoga ervaring met anderen te delen, om hen ook de voordelen te laten ervaren.